Knežević: Neophodno da se prekine sukob na relaciji Krivokapić-Abazović, kao i između ostalih predstavnika parlamentarne većine

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2022, 16:47

Knežević: Neophodno da se prekine sukob na relaciji Krivokapić-Abazović, kao i između ostalih predstavnika parlamentarne većine

Pojašnjavajući za Radio Crne Gore da je ironija to što je potpredsjednik Demokratske narodne partije Dragan Bojović najavio mogućnost podnošenja inicijative Skupštini da ta partija formira manjinsku Vladu, lider DNP-a Milan Knežević saopštio je da je za rješenje aktuelne krize neophodan razgovor pa makar o tehničkoj Vladi i određivanju datuma prijevremenih parlamentarnih izbora.
"Vjerujemo da bi bilo neophodno da se prekine sukob na relaciji Krivokapić-Abazović, kao i između ostalih predstavnika parlamentarne većine,te da se kroz razgovor pokuša doći do rješenja”, navodi Knežević, prenosi RTCG. Ukoliko se uspije izaći iz začaranog kruga optužbi između Krivokapića i Abazovića, lako se možemo dogovoriti, kaže Knežević. Potvrdio je da će DF glasati za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ali isto tako i za skraćenje mandata Skupštini, ukoliko nema dogovora unutar parlamentarne većine. “Smatramo da skraćenje mandata Skupštini i određivanje datuma prijevremenih paralmentarnih izbora podrazumijeva formiranje tehničke vlade koja bi trebalo da sprovede te izbore”, kaže on. Knežević ističe i da su sukob među vladajućom većinom inicirali oni koji žele da sačuvaju fotelje. “Imamo realan problem foteljaške svijesti koja želi da zaustavi Crnu Goru na njenom evropskom putu”, navodi Knežević. Lider DNP-a poručuje i ako je DF pristao da bude dio eksperimenta Krivokapić-Abazović u prošloj godini ,ovog puta neće pristati ni na kakve ucjene i ponižavanja, niti će dozvoliti da se 67 odsto parlamentarne većine koju prezentuje Front mariginalizuje ili predstavi kao nepodoban.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.