Klinton pozvao na jedinstvo u borbi sa izazovima u svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2009, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinton pozvao na jedinstvo u borbi sa izazovima u svetu

LJUBLJANA - Bivši predsednik SAD Bil Klinton rekao je večeras u Ljubljani de svet suočava sa velikim izazovima poput siromaštva, klimatskih promena i ekonomske krize i pozvao na izgradnju novih odnosa među državama.

"Svet deluje na nestabilan, nepravedan i potpuno nezadovoljavajući način", rekao je Klinton na 11. Poslovnoj konferenciji Portorož u Cankarjevom domu gde se pojavio kao gost skupa. On je istakao da je zadatak svih država da rade na izgradnji "pozitivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << snaga i smanjenju negativnih".

Svet je, rekao je Klinton, nestabilan zbog finansijske krize, straha od novog gripa i drugih bolesti, kao i posledica klimatskih promena s čime je povezana i neravnopravnost.

"Polovina ljudi na svetu živi samo sa dva dolara dnevno, i neravnopravnost se ogleda kako u prihodima tako i u obrazovanju, i zdravstvenom sistemu", rekao je Klinton.

Bivši američki predsednik rekao je da je sada važno da se definiše šta u svim tim oblastima može da uradi vlada, privatni sektor i kako mogu da doprinesu nevladine organizacije.

On je naglasio da upravo međuzavisnost svih građana na svetu svakom pojedincu pruža priliku da može da doprinese promenama na bolje.

Klinton je ranije danas razgovarao i sa slovenačkim predsednikom Danilom Tirkom o značajnim svetskim problemima, posebno o situaciji na jugoistoku Evrope.

Klinton posle 1999. godine, kada je još bio predsednik SAD, po drugi put boravi u Sloveniji. Njegov dolazak organizovali su Američka komora u Sloveniji i Dajners klub.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Klinton: Novi odnosi među državama

Izvor: B92, 31.Okt.2009

Ljubljana -- Bivši predsednik SAD Bil Klinton rekao je u Ljubljani da je svet suočen sa izazovima poput siromaštva i ekonomske krize i pozvao na izgradnju novih odnosa..."Svet deluje na nestabilan, nepravedan i potpuno nezadovoljavajući način", rekao je Klinton na 11. Poslovnoj konferenciji Portorož...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.