Izvor: B92, 04.Mar.2009, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirgistan: Bez marama u školama

Biškek -- Kirgistan je zabranio nošenje marama u školama, u pokušaju da zaštiti decu od verskog uticaja, saopštilo je ministarstvo obrazovanja te zemlje.

"Mi smo sekularna država. Deca su izložena sve jačim napadima, i mi ćemo ih zaštititi", izjavila je Damira Kudaibergenova, službenica Ministarstva obrazovanja Kirgistana, preneo je Rojters. Ona je dodala da su neka deca propuštala časove petkom zbog odlaska na molitve.

"Kada treba izabrati između obrazovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i marama, mi biramo obrazovanje", kazala je Kudaibergenova.

Narod je sve nezadovoljniji učinkom sadašnje vlade u toj bivšoj sovjetskoj republici od pet miliona stanovnika koja se sada suočava sa posledicama globalne finansijske krize.

Kirgistan optužuje islamističke grupe da pokušavaju da izazovu pad vlade, navela je britanska agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kirgistan zabranio nošenje marama u školama

Izvor: Blic, 04.Mar.2009

Kirgistan je zabranio nošenje feredža u školama, u pokušaju da zaštiti decu od verskog uticaja, saopštilo je danas ministarstvo obrazovanja te pretežno muslimanske zemje u centralnoj Aziji..."Mi smo sekularna država. Deca su izložena sve jačim napadima i mi ćemo ih zaštititi", izjavila je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.