Izvor: RTS, 05.Feb.2023, 09:08

Kipar bira novog predsednika

Kipar bira novog predsednika države, a očekuje se da glasanje neće doneti jasnog pobednika, već da će oko 560.000 registrovanih glasača odlučiti o novom predsedniku u drugom krugu izbora, 12. februara.
Biračka mesta su otvorena od pet sati ujutru po srednjeevropskom vremenu do 16 sati, a rezultati se očekuju dva sata nakon završetka izbora.

Završava se era predsednika Nikosa Anastasiadesa, koji privodi kraju svoj drugi petogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mandat predsednika države, a među 14 kandidata za njegovog naslednika se izdvajaju trojica političara.
Favoriti su bivši ministar spoljnih poslova Nikos Hristodulides, vođa desničarske partije DISI Averof Neofitu i diplomata Andreas Mavrojanis, koga podržava levičarska partija AKEL.
Sva trojica glavnih kandidata imaju bliske odnose sa predsednikom Anastasiadesom, tako da se ne očekuje da će njegov naslednik previše odstupati od dosadašnje politike.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kipar danas bira novog predsednika: Favoriti bivši ministar, diplomata i desničar

Izvor: Blic, 05.Feb.2023

Kipar danas bira novog predsednika države, a očekuje se da glasanje neće doneti jasnog pobednika, već da će oko 560.000 registrovanih glasača odlučiti o novom predsedniku u drugom krugu izbora, 12. februara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.