Izvor: B92, 09.Mar.2010, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kipar: Uhapšeni kradljivci tela

Nikozija -- Trojica muškaraca, koji su osumnjičeni za krađu posmrtnih ostataka bivšeg kiparskog predsednika Tasosa Papadopulosa, uhapšeni su danas, saopštila je policija.

U pitanju su dva kiparska Grka, od kojih je jedan već osuđivan na zatvorsku kaznu, i jedan Indijac, javio je Rojters. Agencija AP citira neimenovog višeg zvaničnika koji je naveo da je jedan od uhapšenih kiparski Grk koji služi doživotnu robiju u Nikoziji, drugi je njegov brat, a treći je stranac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čija nacionalnost nije naznačena.

Ranije danas, kiparska policija je saopštila da je pronašla telo bivšeg predsednika Tasosa Papadopulosa, ukradeno pre tri meseca iz grobnice.

Telo je otkriveno kasno sinoć na groblju na obodu Nikozije, posle anonimne dojave. Identifikaciju je obavila porodica, a potvrdila analiza DNK.

"Dobili smo rezultate analize DNK koje potvrđuju da telo pripada pokojnom predsedniku", izjavio je Rojtersu portparol policije Mikalis Kacunodos.

Papadopulos je umro od raka pluća u decembru 2008. godine, a telo mu je ukradeno iz grobnice 11. decembra, dan uoči godišnjice smrti.

Niko nije preuzeo odgovornost za krađu, a motivi i dalje nisu utvrđeni. Lokalna štampa je prenela da policija sumnja da je za krađu tela odgovorna neka zločinačka banda.

Papadopulos je bio predsednik Kipra od 2003. do 2008. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija pronašla ukradeno telo bivšeg predsednika Kipra

Izvor: SrbijaNet.rs, 09.Mar.2010

Telo je otkriveno krasno sinoć na groblju na obodu Nikozije, posle anonimne dojave.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Policija potvrdila da je pronađeno telo Papadopulosa

Izvor: Kurir, 09.Mar.2010

NIKOZIJA, 9. marta 2010. (Beta-AFP) - Kiparska policija potvrdila je danas da je pronađeno telo bivšeg kiparskog predsednika Tasosa Papadopulosa, koje je sa groblja blizu Nikozije ukradeno u decembru prošle godine. "Analiza DNK je potvrdila da je juče pronađeno telo Papadopulosa", rekao je portparol...

Nastavak na Kurir...

Ukrali telo predsednika zbog - otkupa

Izvor: Mondo, 09.Mar.2010

Motiv bizarne krađe tela bivšeg predsednika Kipra Tasosa Papadopulosa bila je otkupnina, izjavio je danas kiparski ministar pravde Lukas Luka, nekoliko sati pošto je saopšteno da je telo, ukradeno iz grobnice pre tri meseca, pronađeno sinoć na groblju u Nikoziji.

Nastavak na Mondo...

Kiparska policija pronašla Papadopulosove posmrtne ostatke

Izvor: Southeast European Times, 09.Mar.2010

09/03/2010..NIKOZIJA, Kipar -- Ministarstvo pravde saopštilo je u utorak (9. marta) da je motiv krađe tela pokojnog predsednika Tasosa Papadopulosa bila otkupnina, koju je porodica odbila da plati. Policija je pronašla telo u ponedeljak, tri meseca nakon što je ukradeno iz grobnice u Nikoziji. DNK...

Nastavak na Southeast European Times...

Uhapšeni osumnjičeni za krađu posmrtnih ostataka predsednika Kipra

Izvor: Glas javnosti, 10.Mar.2010, 08:39

NIKOZIJA - Trojica muškaraca uhapšena su juče kao osumnjičeni za krađu posmrtnih ostataka bivšeg kiparskog predsednika Tasosa Papadopulosa, saopštila je policija...U pitanju su dva kiparska Grka, od kojih je jedan već osuđivan na zatvorsku kaznu, i jedan Indijac, javio je Rojters...Američka...

Nastavak na Glas javnosti...

Kipar: Osumnjičeni za krađu tela bivšeg predsednika u pritvoru

Izvor: Blic, 10.Mar.2010

Sud na Kipru naložio je danas zadržavanje dvojice ljudi osumnjičenih za krađu tela bivšeg predsednika Tasosa Papadopulosa sa groblja...Sud je danas odlučio da postoji osnovana sumnja da su 48-godišnji Kipranin i 31-godišnji Indijac učestvovali u krađi leša 11. decembra 2009. godine i odredio...

Nastavak na Blic...

Tri osumnjičena u slučaju krađe posmrtnih ostataka na Kipru

Izvor: Southeast European Times, 10.Mar.2010

10/03/2010..NIKOZIJA, Kipar -- Policija je u utorak (9. marta) saopštila da je uhapsila dve osobe u vezi sa krađom posmrtnih ostataka pokojnog predsednika Tasosa Papadopulosa, zajedno sa trećim osumnjičenim koji je već bio u zatvoru zbog drugih krivičnih dela. Telo, koje je ukradeno u decembru,...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.