Izvor: RuskaRec.ru, 28.Maj.2017, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi zainteresovani za gradnju tunela paralelno sa Krimskim mostom

Kineski investitori zainteresovani su za projekat izgradnje tunela ispod Kerčanskog moreuza, saopšio je ministar ekonomskog ravoja Krima Andrej Meljnikov.
Evroazijsi poslovni savet obratio se ranije krimskim vlastima i ponudio izgradnju tunela ispod Kerčanskog moreuza paralalno sa gradnjom Krimskog mosta.
Izgradnja bi bila finansirana privatnim investicijama, a saobraćaj bi se plaćao. Rukovodilac Građanske komore Krima Grigorij Jofe izjavio je da iako je projekat pozitivno ocenjen, >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << zasad izgleda kao san, prenosi RIA Novosti.
Ministar Meljnikov je iznesen radni predlog, ali da ga tek treba razmotriti, kao i da Kinezi predlažu tehnologije koje ne traže velika ulaganja.
Most kojim će Krasnodarski kraj biti spojen sa Krimom biće najduži most u Rusiji (19 kilometara). Most će za drumski saobraćaj biti otvoren u decembru iduće godine, a vrednost projekta iznosi 227, 92 milijardi rubalja.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.