Izvor: Blic, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi kontrolišu i vremensku prognozu

Kinezi kontrolišu i vremensku prognozu

Kineska vlada, koja guši slobodu informacija za koje se smatra da predstavljaju opasnost po nacionalnu bezbednost, sada želi da pod svoju kontrolu stavi i vremensku prognozu. Po novom zakonu biće zabranjeno da stranci dobijaju meteorološke informacije. 'Meteorološki podaci igraju važnu ulogu u odbrani zemlje', navodi 'Čajna dejli'.

Petnaestogodišnjak - vozač autobusa

Riči Kalvin Dejvis (15) sa Floride >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osuđen je na četiri godine kazneno-popravnog doma pošto je vozio ukradeni autobus, skupljao putnike i naplaćivao karte. On je dobio i četiri meseca za upad u kancelarije organizacije 'Junajted Vej', koju je pokušao da opljačka. U kaznu je uključena i zabrana polaganja vozačkog ispita na godinu dana, jer još nema dozvolu.

Jedan gušter i otac i majka

Ženka komodskog varana iz zoološkog vrta u Česteru, po imenu Flora, oplodila je sopstvena jajašca - u bezgrešnom začeću jer se nikad nije parila s mužjakom. Aseksualna reprodukcija, to jest oplodnja bez mužjaka, poznata je kod nekih vrsta guštera. Ali, ovo je prvi put da je potvrđeno da je komodski varan sposoban za samooplodnju. Testovi DNK pokazali su da je Flora i otac i majka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.