Kinezi inteligenciju mere palcem

Izvor: Glas javnosti, 31.Jan.2012, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi inteligenciju mere palcem

PEKING - U nekoliko obdaništa na severu Kine roditeljima naplaćuju 1.200 juana (190 dolara) za test čitanja iz palca, kojim, kako tvrde vaspitači, može da se odredi inteligencija i potencijali deteta.

Mnogi roditelji su nagrnuli kod čitača palca radi testa u obdaništima u severnoj provinciji Šansi, gde "stručnjak" posmatra decu stariju od tri meseca, kaže se u izveštaju, javila je agencija Sinhua.

Prema firmi koja je razvila test (Šansi daomeng kulčer komunikejšn >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << co), čitanjem palca se "određuje urođena inteligencija i potencijal deteta", piše Sinhua.

Zbog striktne kineske politike jednog deteta, roditelji stavljaju veliki naglasak na obrazovanje dece u nadi da će im potomci biti uspešniji u budućnosti i moći da se staraju o njima kada ostare. Neki stručnjaci su, ipak, odbacili ideju o tehnologiji čitanja iz palca. "Nisam čuo za postojanje takvog metoda", rekao je jedan pedijatar agenciji.

Proricanje sudbine, uključujući i čitanje palca, ima duboke korene u kineskoj tradiciji, iako kineske vlasti obeshrabruju i kažnjavaju praksu gatara kojom se podstiče sujeverje.

Mnogi ljudi, pa i vladini funkcioneri, znaju da zatraže savete od stručnjaka za feng šui radi finansijskih, poslovnih ili ličnih saveta. Nije tajna da mnogi bračni parovi plaćaju feng šui ekspertima da im odrede povoljan datum za sklapanje braka i vreme začeća deteta, prema njihovim znacima i lunarnom kalendaru.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KINEZI INTELIGENCIJU MERE PALCEM

Izvor: Kurir, 31.Jan.2012

Obdaništa na severu Kine roditeljima naplaćuju 190 dolara za test čitanja iz palca..PEKING - U nekoliko obdaništa na severu Kine roditeljima naplaćuju 1.200 juana (190 dolara) za test čitanja iz palca, kojim, kako tvrde vaspitači, može da se odredi inteligencija i potencijali deteta...Mnogi roditelji...

Nastavak na Kurir...

Inteligencija zapisana na dlanu?

Izvor: Mondo, 01.Feb.2012, 03:56

U nekoliko obdaništa na severu Kine roditeljima naplaćuju 1.200 juana (190 dolara) za test "čitanja" iz dlana, kojim, tvrde vaspitači, može da se odredi inteligencija deteta.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.