Kineski obaveštajac optužen za ekonomsku špijunažu u SAD

Izvor: RTS, 11.Okt.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski obaveštajac optužen za ekonomsku špijunažu u SAD

Američko ministarstvo pravde saopštilo je da je operativac kineskog Ministarstva za državnu bezbednost optužen za ekonomsku špijunažu i pokušaj krađe trgovinskih tajni nekoliko američkih aeronautičkih kompanija.
Kineski operativac Su Jandžun je u aprilu priveden u Belgiji posle istrage Federalnog istražnog biroa, a SAD je isporučen u utorak.

U optužnici se navodi da su se oko decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2013. godine kompanije iz oblasti avijacije našle na "meti" kineskog obaveštajca i da je među njima i "GE Avijacija", ogranak kompanije "Dženeral elektrik", glavni proizvođač mlaznih i turbo-motora i delova za avione u komercijalnoj, vojnoj, poslovnoj i opštoj avijaciji, preneo je Rojters.
Portaprol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Lu Kang je ove optužbe nazvao "čistim izmišljotinama".
"Nadamo se da američka strana može pravedno i u skladu sa zakonom da zaštiti prava kineskog državljanina", rekao je Lu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD ZAOŠTRAVAJU: Uhapsili Kineza i optužili ga elektronsku špijunažu PEKING: To su čiste izmišljotine!

Izvor: Kurir, 11.Okt.2018

VAŠINGTON - Američko ministarstvo pravde saopštilo je da je operativac kineskog Ministarstva za državnu bezbednost optužen za ekonomsku špijunašu i pokušaj krađe trgovinskih tajni nekoliko američkih aeronautičkih kompanija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.