Kineska komisija za zdravstvo: Epidemija novog virusa se može kontrolisati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2020, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineska komisija za zdravstvo: Epidemija novog virusa se može kontrolisati

Kineska nacionalna komisija za zdravstvo danas je saopštila da se epidemija novog tipa koronavirusa može kontrolisati, oglasivši se prvi put od izbijanja epidemije krajem decembra.

Putevi prenošenja novog virusa još nisu u potpunosti mapirani i izvor virusa nije poznat, navela je komisija u saopštenju, preneo je Rojters.

U saopštenju je navedeno i da će praćenje virusa biti pojačano tokom Kineske nove godine kada će veliki deo populacije u Kini putovati kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi proslavio ovaj praznik naredne sedmice.

Sedamnaest novih slučajeva upale pluća izazvane novim koronavirusom od kojeg su već preminule dve osobe, zabeleženo je u centralnom delu Kine.

Do sada su identifikovana 62 slučaja novootkrivenog virusa u gradu Vuhan, potvrdili su zvaničnici, podsećajući da je dvoje preminulo, dok je osmoro pacijenata u kritičnim stanju.

Azijske zemlje, kao i tri američka aerodroma, uveli su poseban pregled putnika koji su stigli aviokompanijama iz centralne Kine zbog bojazni od mogućeg sirenja virusa.

Među tim zemljama su Tajland i Japan, u kojima je već prijavljeno tri slučaja prenumonije kod ljudi koji su došli iz Vuhana.

Svetska zdravstvena organizacija je upozorila na moguće širenje virusa, kao i ograničen prenos sa čoveka na čoveka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kineska komisija za zdravstvo: Novi virus se može kontrolisat

Izvor: Večernje novosti, 19.Jan.2020

Kineska nacionalna komisija za zdravstvo danas je saopštila da se epidemija novog tipa koronavirusa može kontrolisati, oglasivši se prvi put od izbijanja epidemije krajem decembra Kineska nacionalna komisija za zdravstvo danas je saopštila da se epidemija novog tipa koronavirusa...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.