Kina zabrinuta: THAAD sistem operativan

Izvor: Vesti-online.com, 01.Maj.2017, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina zabrinuta: THAAD sistem operativan

Kontroverzni američki raketni odbrambeni sistem THAAD, čija primena je naljutila Kinu, sada je operativan u Južnoj Koreji ,izjavio je zvaničnik američke odbrane.

- On je dostigao početnu sposobnost presretanja - rekao je zvaničnik koji je insistirao na anonimnosti, prenosi AFP.

Vašington i Seul složili su se da THAAD sistem počne da se primenjuje u julu.

Kina je ranije izrazila "ozbiljnu zabrinutost" i pozvala SAD i Južnu Koreju da povuku raketni sistem THAAD, za koji tvrde da će destabilizovati region i naškoditi bezbednosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

OVO ĆE RAZBESNETI KIM DŽONG-UNA: Američki sistem THAAD u Južnoj Koreji sada je potpuno operativan

Izvor: Kurir, 02.Maj.2017, 08:39

..."On je dostigao početnu sposobnost presretanja", rekao je zvaničnik koji je insistirao na anonimnosti, preneo je juče AFP..Vašington i Seul složili su se da THAAD sistem počne da se primenjuje u julu..Kina je ranije izrazila "ozbiljnu zabrinutost" i pozvala SAD i Južnu Koreju da povuku raketni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.