Kinezi popustili: Vraćamo dron Americi

Izvor: Vesti-online.com, 17.Dec.2016, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi popustili: Vraćamo dron Americi

Kina je odlučila da Sjedinjenim Američkim Državama preda podvodni dron koji je njena vojna mornarica zadržala u Južnokineskom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Kine.

Kineska strana je donela odluku da američkoj strani preda uređaj u skladu sa propisima, navedeno je u saopštenju zvaničnog predstavnika Ministarstvo odbrane Kine Jan Juđinga.

Saopšteno je, takođe, da se Ministarstvo odbrane Kine odlučno protivi obaveštajnim aktivnostima i topografskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << radovima SAD u vodama Južnokineskog mora, koje pripadaju Kini.

Prema rečima Juđinga, 15. decembra univerzalni spasilački brod kineske mornarice u vodama Južnokineskog mora otkrio je neidentifikovani uređaj. Kineska strana je, da bi otklonila opasnost za brodove koji tuda prolaze, ispoljila, profesionalizam i odgovornost, proverivši objekat, naveo je kineski zvaničnik.

Tokom provere je utvrđeno da je to američki podvodni dron. Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp u subotu je kritikovao Kinu zbog zadržavanja uređaja, nazvavši dejstva kine "činom bez presedana i krađom".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.