Kina upozorila Kanadu na posledice ukoliko ne oslobodi potpredsednicu Huaveja

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Dec.2018, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina upozorila Kanadu na posledice ukoliko ne oslobodi potpredsednicu Huaveja

Kina je upozorila Kanadu da će snositi teške posledice ukoliko smesta ne oslobodi potpredsednicu i finansijsku direktorku kineske kompanije Huavej Meng Vandžu, javlja BBC.

Iz Pekinga su slučaj koji se vodi protiv Meng ocenili kao "ekstremno gadan".Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je zamenik ministra Kine Le Jučeng upozorenje sa zahtevom za puštanje Meng uputio ambasadoru Kanade u Pekingu.

Kćerka osnivača kompanije Huavej uhapšena je u Kanadi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 1. decembra i mogla bi biti izručena SAD-u, čije vlasti tvrde da je sakrila povezanost Huaveja i kompanije Skajkom, u pokušaju da proda opremu Iranu, uprkos sankcijama koje je Vašington uveo Teheranu.

Ukoliko bude izručena SAD-u, Meng Vandžu bi mogla mogla biti osuđena na 30 godina zatvora, zbog prevare finansijskih institucija.

Kineske vlasti međutim tvrde Meng nije prekršila ni jedan zakon.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.