Kina snimila deo nestalog aviona?

Izvor: Press, 12.Mar.2014, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina snimila deo nestalog aviona?

Na tri fotografije koje su objavljene vidi se veliki, plutajući objekat u Južnom kineskom moru, između Malezije i Vijetnama.
Satelitske snimke objavila je kineska Državna uprava nauke, tehnologije, industrije za narodnu odbranu. Kako su saopštili, primećena su tri sumnjiva ne tako mala objekta, prenosi CNN. Objekti su veličine između 13 i 18 metara, 14 i 19m i 24 i 22 metra.
Snimci su bili urađeni 9. marta, dan nakon što je avion nestao, ali nisu objavljeni do srede, javlja CNN.

Kako javlja "Dejli mejl", lokacija gde su usnimljeni sumnjivi objekti je na pola puta između Malezije i Vijetnama, nedaleko od regularne putanje vazduhoplova koji je misteriozno nestao.

Ipak, ovo nije prva vest zvaničnika o tome da je primećen neki objekat u moru, ili naftna mrlja, a za šta se sumnjalo da pripada nestalom Boingu 777.

- Ove slike su prvi čvrst dokaz koji imamo da su oni bili na ispravnoj putanji leta - rekao je CNN-u Peter Goelz, bivši direktor američkog federalnog Nacionalnog odbora za bezbednost saobraćaja.

Američka mornarica najavila je da će uputiti na to mesto dva broda iz svoje flote.

Generalni direktor malezijske Civilne avijacije Abdul Rahman je izjavio za CNN da njegova služba nije dobila od Kine niti je videla te snimke.

BBC prenosi da je vojska Kine saopštila u utorak da je rasporedila nekoliko satelita visoke rezolucije, kako bi pomogli u potrazi za avionom, a koje kontroliše kontrolni centar Ksian u severnoj Kini.  Podsetimo, u avionu je bilo 153 kineska državljana.
Malezijski avion sa 239 putnika nestao je u petak. Svaki trag izgubio mu se nakon što je poleteo iz Kuala Lumpura, a iz aviona nije poslata nikakva poruka niti signal.

Kako su saopštile malezijske vlasti, poslednji kontakt sa avionom nije ukazivao da nešto nije bilo normalno tokom leta.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.