Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jun.2020, 11:55

Kina saopštila da nije zarobila indijske vojnike, za sukob na granici optužila Indiju

Kina je ponovo danas optužila Indiju za sukob na granici u kojem je 20 ljudi poginulo i demantovala vest da je zarobila zatim oslobodila indijske vojnike.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan rekao je danas da je "odgovornost u potpunosti na indijskoj strani".

On je dodao da su dve strane u komunikaciji preko diplomatskih i vojnih kanala.

Kina je takođe saopštila da nije zarobila indijske vojnike nakon što su indijski mediji objavili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sinoć da je njih 10 pušteno na slobodu.

I Indijski zvaničnici su demantovali da su vojnici bili pritvoreni.

U sukobu vojnika dve zemlje u pograničnoj oblasti na Himalajima poginulo je 20 indijskih vojnika. Nije poznato da li i bilo žrtava i na kineskoj strani.

Ovonedeljni sukobi su prva konfrontacija na granici Kine i Indije na Himalajima od 1975.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.