Kina pronašla lek protiv ebole? Eksperimentalne vakcine poslate u Afriku

Izvor: BKTV News, 17.Okt.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina pronašla lek protiv ebole? Eksperimentalne vakcine poslate u Afriku

Kineski proizvođač lekova, inače povezan sa vojskom, poslao je eksperimentalni lek za ebolu u Afriku za kineske humanitarne radnike i planira da tamo sprovede klinička testiranja, izjavili su predstavnici kompanije „Sihuan“.

„Sihuan farmaceutska grupa“ poslala je u Afriku nekoliko hiljada doza leka JK-05, rekao je glavni operativni direktor kompanije Jia Žongđin, dodajući da bi mogli da pošalju još doza u zapadnu Afriku,gde je ebola odnela više od 4000 života.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> „Sihuan“, koji je u delimičnom vlasništvu američke investicione banke „Morgan Stenli“, nada se da će lek biti odobren za civilnu upotrebu u Kini.
Lek je za sada odobren samo za vojsku, isključivo u vanrednim situacijama. Razvili su ga naučnici kineske vojske.
Kineska vlada vredno šalje humanitarne i medicinske radnike u zemlje sa najviše zaraženih od ebole, a reč je o nastavku odličnih biletaralnih odnosa sa afričkim kontinentom.
Lekovi i medicinski tretmani iz najmnogoljudnije zemlje sveta, uključujući tradicionalnu medicinu poput akupunkture, popularni su u Africi.
Eventualni uspeh eksperimentalnog leka protiv ebole značio bi vetar u leđa svetskom ugledu kineske farmaceutske industrije, i spasavanju brojnih obolelih od ove opake bolesti.
Izvor: blic
The post Kina pronašla lek protiv ebole? Eksperimentalne vakcine poslate u Afriku appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.