Kina prizemljila svoje avione Boing 737 posle nesreće u Etiopiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina prizemljila svoje avione Boing 737 posle nesreće u Etiopiji

Kina je danas naložila svojim avio kompanijiama da prekinu letove aviona Boing 737 Maks 8, posle pada aviona tog tipa Etiopian Erlajnsa na letu iz Adis Abebe za Najrobi.

Letelice mogu ponovo da se koriste posle potvrde američkih vlasti i Boinga da su preduzete mere da se garantuje efikasnost i bezbednost leta, saopštio je kineski Biro za civilnu avijaciju.

Biro je naveo kao razlog za suspenziju letova pad aviona istog tipa juče i pad druge letelice tog tipa indonežanske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << aviokompanije Lajon er (LionAir) u oktobru prošle godine, navodeći da će taj tip letelice u Kini biti prizemljeni od 18.00 danas po kineskom vremenu.

Drugi put za nekoliko meseci letelica tipa Boing 737 Maks 8 se srušila nekoliko minuta posle poeltanja što postavlja nova pitanja o tom avionu.

U padu aviona Etiopian erlajs u nedelju ujutro neposredno posle poletanja poginulo je svih 157 putnika i članova posade, potvrdila je etiopska aviokompanija.

"S obzirom da su dve avionske nesreće sa avionom Boing 737 MAX 8 dogodile nedavno i da su se obe desile u fazi poletanja pokazuju određene sličnosti", naveo je kineski Biro u objašnjenju svoje odluke.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.