Kina pripretila Amerima: Čemu tenzije? Nema špijuniranja u našim vodama

Izvor: Vesti-online.com, 17.Dec.2016, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina pripretila Amerima: Čemu tenzije? Nema špijuniranja u našim vodama

Ministarstvo odbrane Kine saopštilo je da je u kontaktu sa SAD u vezi sa vraćanjem podvodnog drona kojeg je brod kineske mornarice uzeo iz Južnog kineskog mora, ali da američko dizanje tenzija oko ovog pitanja ne pogoduje njegovom "glatkom" rešenju.

Rojters prenosi da je kinesko ministarstvo navelo i se protivi američkom obaveštajnom radu i vojnim istraživanjima u kineskim vodama, kao i da će Kina ostati na oprezu u vezi s obaveštajnim radom SAD i preuzeti neophodne korake.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Kina i SAD koriste vojne kanale da adekvatno reše pitanje američkog podvodnog drona koji je kineska mornarica zaplenila u Južnom kineskom moru, saopštile su ranije kineske vlasti, dok kineski državni list izražava očekivanje da će to pitanje biti glatko rešeno.

Ratni brod kineske mornarice zaplenio je u četvrtak podvodni dron koji je američki okeanografski brod spustio u međunarodne vode Južnog kineskog mora, zbog čega su SAD uputile zvanični demarš Kini uz zahtev za vraćanje podvodnog drona, javio je Rojters, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika američkog Ministarstva odbrane.

- Razume se da Kina i SAD koriste vojne kanale kako bi adekvatno rešile to pitanje - navodi se u kratkom saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kine dostavljenom danas britanskoj agenciji, bez daljih detalja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.