Izvor: Blic, 29.Mar.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina povećala broj projektila okrenutih ka Tajvanu

U Tajpeju je danas saopšteno da nedavno povećanje broja raspoređenih projektila na kineskoj obali koji su okrenuti ka ostrvu Tajvan može kod tajvanskog naroda da izazove veću ozlojeđenost prema Pekingu.



Kineska kancelarija za odnose sa Tajvanom saopštila je na poslednjoj konferenciji za novinare da ti projektili ne ciljaju Tajvan, već tajvanske separatiste, prenela je danas agencija DPA.

Potparol Tajvanskog saveta za odnose sa maticom (Kinom) Džonatan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Liu je istakao da je problem u tome "ko bi mogao da kaže ko je separatsista na Tajvanu, a ko nije". Liu je dodao da Tajvanci, bez obzira na nedavne političke tenzije, to doživljavaju kao pretnju iz Kine.

"Koristiti projektile za ciljanje Tajvana može samo da izazove veću ozlojeđenost tajvanskog naroda", kazao je Liu.

Reakcija potparola Tajvanskog saveta za odnose sa maticom očigledno je rezultat jučerašnjeg napisa u "Vašington Postu" koji se pozvao na neimenovani izvor iz Pentagona, da je izvesni broj projektila Kina razmestila na svojoj obali i uperila ih prema Tajvanu i da se radi o povećanju broja raketa sa ranijih 1.000 na 1.400.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.