Kina odbacila predlog SZO o drugoj fazi istrage koronavirusa

Izvor: VOA, 22.Jul.2021, 17:33

Kina odbacila predlog SZO o drugoj fazi istrage koronavirusa

Kina je odbacila predlog Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o pokretanju druge faze istrage porekla pandemije koronavirusa. Zang Jiksin, član Nacionalne zdravstvene komisije Kine izjavio je da ga je iznenadio predlog SZO - koji podrazumeva reviziju laboratorija u gradu Vuhan, gde je virus otkriven krajem 2019. Prema njegovim rečima predlogu SZO-a nedostaje, kako se izrazio, zdrav razum i njime se izražava nepoštovanje nauke - zbog čega Peking, precizira, ne može da ga prihvati. Tim stručnjaka Svetske zdravstvene organizacije ranije tokom godine istraživao je uzroke pojave virusa u Vuhanu. Tim je zaključio da je verovatno prenet sa životinja na ljude i da gotovo neverovatno da je procurio sa Instituta za virusologiju u tom gradu. Međutim, generalni direktor SZO Tedros Gebrejesus kritikovao je Kinu zbog toga što nije u potpunosti sarađivala sa istražiteljima u razmeni podataka. On je pozvao na ispitivanje svih teorija, uključujući i moguću laboratorijsku nesreću. Tokom pandemije je obolelo 192 miliona ljudi širom sveta, a od posledica bolesti preminulo je njih 4,1 miliona.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Kina odbila predlog SZO o drugoj fazi istrage porekla koronavirusa

Izvor: N1 televizija, 22.Jul.2021

Kina je odbacila predlog Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o pokretanju druge faze istrage o poreklu koronavirusa, koji je u svetu do sada usmrtio više od 4,1 milion ljudi.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.