Izvor: Danas, 18.Jul.2010, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina obećana zemlja za prodaju luksuzne robe

Za razliku od Evropljana koji su „stegli kaiš“, na Dalekom istoku sve je više bogataša koji kupuju luksuznu robu. Ilustracije radi, na koktelu koji je nedavno organizovano italijanski modni kreator Zenja okupio se veliki broj mladih Šangaja. Ali, Kina nije samo za Zenju najvažnije tržište, budući da Kinezi na luksuz potroše devet milijardi evra godišnje. Najviše prodavnica ima u glavnom gradu Pekingu, i u gradovima na obali, kao što su Šangaj i Šenzen.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sve više bogataša medju Kinezima

Izvor: S media, 18.Jul.2010

Luksuzna roba uvek ima svoje kupce jer, u vreme kriza, novčanik „običnog" čoveka je sve tanji pa mu preostaje malo novca za „obične" stvari. A oni koji kupuju luksuzno - uvek imaju. Upravo takvih je sve više u Kini...U vreme krize luksuzna roba se mnogo bolje prodaje nego stvari normalnih cena....

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.