Kina ne dozvoljava američkim brodovima da dođu u Hongkong

Izvor: RTS, 14.Avg.2019, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina ne dozvoljava američkim brodovima da dođu u Hongkong

Američki zvaničnici koji su želeli da ostanu anonimni izjavili su da je Kina odbila zahtev dva ratna broda američke mornarice da posete Hongkong narednih nedelja.
Oni su rekli da je brod "Grin bej" zatražio dozvolu da poseti krajem ovog meseca Hongkong, dok je krstarica "Lejk Iri" zatražila odobrenje za posetu u septembru.

Jedan od zvaničnika je dodao da konkretan razlog za odbijanje nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naveden, ali da takav potez nije bez presedana. Sličan zahtev Kina je već odbila u septembru 2018. godine, prenosi Rojters.
Politička kriza u Hongkongu koji je pod kineskom upravom se produbljuje, a danas se policija sukobila sa demonstrantima koji su blokirali terminal na aerodromu.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.