Kina: Zabeležene kovid infekcije nepoznatog porekla kod Severne Koreje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2022, 12:41

Kina: Zabeležene kovid infekcije nepoznatog porekla kod Severne Koreje

U pograničnim oblastima u severoistočnoj kineskoj provinciji Đilin, koja deli dugu granicu sa Severnom Koreju, zabeleženi su lokalni prenosi kovid infekcije nepoznatog porekla, rekao je danas zvaničnik kineskog ministarstva zdravlja.

Žarište je je počelo da se širi od pograničnih oblasti ka unutrašnjosti provincije, rekao je zvaničnik državne Nacionalne zdravstvene komisije Lej DŽenglong, preneo je Rojters.

Provincija takođe deli kratku granicu sa Rusijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali Lej nije precizirao kada je rekao duž koje granice se pojavilo žarište i koliko je slučajeva zabeleženo.

Ovog meseca, Severna Koreja je objavila prve slučajeve korona virusa od početka pandemije, proglasila vanredno stanje i uvela lokdaun.

Rojters prenosi da je broj dnevnoobolelih u Đilinu u prethodnih pet dana jednocifren, a većina slučajeva je prijavljena u mestima u blizini Severne Kojeje.

Zvaničnici provincije nisu potvrdili da u poslednje vreme ima kovid pacijenata kod međunarodnih putnika.

Đilin je izašao iz lokdauna pre nekoliko nedelja, nakon što je suzbio najgore žarište.

Prošlog meseca, Kina je suspendovala teretni saobraćaj sa Severnom Korejom zbog kovida.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.