Izvor: Blic, 05.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: U eksploziji u noćnom klubu 25 poginulih

U eksploziji u noćnom klubu u severoistočnoj Kini poginulo je 25 ljudi a 33 povređeno, javili su danas kineski državni mediji, a istraga još nastoji da utvrdi uzrok eksplozije.

Incident se dogodio juče u klubu u oblasti Bensi, u provinciji Liaoning, a posle završene operacije spasavanja, zvanična kineska agencija Sinhua objavila je bilans nesreće citirajući lokalne zvaničnike, ali ne navodeći u kakvom su stanju povređeni kao ni uzrok eksplozije.

Jedan zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je da istražitelji pokušavaju da utvrde da li je eksplozija bila slučajna ili podmetnuta, dodajući da je još rano za bilo kakve zaključke. Lider Komunističke partije u provinciji Liaoning, Li Kećiang naredio je stroge kazne za odgovorne, preneli su kineski mediji.

U međuvremenu, još jedna nesreća dogodila se juče u gradu Hengjang u centralnoj provinciji Hunan, kada je u požaru u lokalnom bioskopu jedna osoba izgubila život.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.