Kina: Tajfun usmrtio 10 ljudi, 11 nestalo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2016, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Tajfun usmrtio 10 ljudi, 11 nestalo

Deset osoba je poginulo, a 11 se vodi kao nestalo u udaru tajfuna Nepartak, koji je prerastao u tropsku oluju nakon što je u subotu pogodio kontinentalnu Kinu, a naneta ekonomska šteta je procenjena na više od 860 miliona juana, odnosno 116 miliona evra, javljaju danas kineski mediji.

Tajfun je izazvao haos i na Tajvanu gde je jedna osoba poginula, oko 300 povređeno a više od 15,000 ljudi bilo primorano da se evakuiše iz svojih domova.

Kina se pripremila evakuišuići >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko 230.000 ljudi, saopštile su vlasti istočne provincije Fudžijan, koja je najviše pogođena, prenose francuski mediji.

Uprkos brzom opadanju jačine, oluja je izazvala obilne kiše u regionu, kako pokazuju fotografije objavljene na društvenim mrežama na kojim se vode potoci blatnjave vode, vozila koja su ostala zaglavljena u vodi do nivoa retrovizora i zgrade okružene klizištima.

Više od 200.000 stanovnika u deset kineskih gradova bilo je privremeno evakuisano, dok je više od 1.900 kuća i stanova uništeno, objavili su danas kineski mediji, pozivajući se na sinoć objavljene podatke Ministarstva za civilna pitanja.

Tokom vikenda su stotine hiljada stanovnika Fudžijana ostale bez struje, a saobraćaj je bio znatno poremećen pri čemu je pet aerodroma zatvoreno, navodi zvanični list "Global Tajms".

Juče su kineski zvaničnici saopštili da su najmanje dve osobe poginule, a 17 ih je nestalo, nakon što je tajfun Nepartak pogodio priobalni deo Kine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.