Kina: Spaseno 92 kidnapovane dece

Izvor: Studio B, 28.Sep.2013, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Spaseno 92 kidnapovane dece

Kineska policija spasla je 92 dece i dve žene, koje je kidnapovala jedna kriminalna banda da bi ih prodala, a tom prilikom privedena je 301 osoba, javili su danas državni mediji.

Ovo je jedno od najobimnijih hapšenja poslednjih godina, prenela je agencija Rojters.

Policija je nedavno izvela istovremenu raciju na više lokacija u 11 kineskih provincija, posle šest meseci istrage, javili su državni mediji, pozivajući se na Ministarstvo za javnu bezbednost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Zasad nije objavljeno kada su tačno deca spasena. Nije poznato ni koliko je među njima dečaka, a koliko devojčica.

Tradicionalna naklonjenost prema dečacima, posebno u seoskim oblastima, i striktna politika jednog deteta, dovela je poslednjih godina do povećanja broja krijumčarenja dece i žena.

Kidnapovane žene su prodavane muškarcima u ruralnim oblastima koji nisu uspeli da se ožene.

Državna televizija je navela da će otmičarima biti izrečene oštre kazne. Kineska agencija Sinhua je dodala da će biti kažnjeni i roditelji koji prodaju svoju decu.

Pre dve godine, kineska policija je saopštila da je u prethodne dve godine spasila više od 13.000 kidnapovane dece i 23.000 žena.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina: Spašeno 92 kidnapovane djece, uhapšena 301 osoba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2013

Kineska policija spasila je 92 djece i dvije žene, koje je kidnapovala jedna kriminalna banda da bi ih prodala, a tom prilikom privedena je 301 osoba, javili su danas državni mediji. Ovo je jedno od najobimnijih hapšenja posljednjih godina, prenijela je agencija Reuters. Policija je nedavno izvela...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Spaseno 92 otete dece u Kini

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2013

Kineska policija spasla je 92 dece i dve žene, koje je kidnapovala jedna kriminalna banda da bi ih prodala, a tom prilikom privedena je 301 osoba.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.