Izvor: B92, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Autobus sleteo u provaliju

Peking -- Najmanje 17 osoba poginulo, a 24 povređeno u saobraćajnoj nesreći u kineskoj provinciji Gižu, na jugozapadu zemlje.

Autobus, iz još nepoznatih razloga, skrenuo je sa autoputa i sleteo u provaliju, prenosi agencija Sinhua. Nesreća se dogodila poslednjeg dana prvomajskih praznika u Kini i tri dana posle slične nesreće u kojoj je 16 putnika jednog autobusa poginulo.

Prema zvaničnim podacima, više od 18.000 ljudi je poginulo, a 90.000 povređeno u saobraćajnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nesrećama u Kini u prva tri meseca ove godine.

U drugoj nesreći, koja se dogodila u subotu, spasilačke ekipe pronašle su tela još petorice rudara, tako da je broj žrtava eksplozije u rudniku uglja u južnom delu Kine dostigao 28.

Nastavljena je potraga za dvojicom rudara, javila su danas državni mediji u toj zemlji.

"Rad spasilačkih ekipa prilično je otežan jer je rudarsko okno još ispunjeno dimom", izjavio je direktor Državne uprave za kontrolu bezbednosti u rudnicima Džao Tjenčui zvaničnoj agenciji Sinhua.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.