Izvor: RTS, 25.Jan.2021, 10:52

Kina: Amerika vežba mišiće u Južnom kineskom moru

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštava, nakon što je američka grupa nosača aviona uplovila u Južno kinesko more, da SAD često šalju brodove i avione da "vežbaju svoje mišiće".
"SAD često šalju nosače i brodova u Južno kinesko more kako bi vežbali mišiće. To ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu", izjavio je portparol Ministarstva Džao Liđijan, prenosi Rojters.

Inače, Južno kinesko more je već dugo predmet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sporenja između SAD i Kine.
U subotu je američki nosač aviona "Teodor Ruzvelt" u pratnji tri manja broda ušao u taj vodeni prolaz kako bi "promovisao slobodu plovidbe".
Kina se više puta žalila zbog približavanja brodova američke mornarice ostrvima koja drži u Južnom kineskom moru, na koje pravo polažu i Vijetnam, Malezija, Filipini, Brunej i Tajvan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.