Kim sa Munom: Sastanak s Trampom stabilizovao region

Izvor: RTS, 18.Sep.2018, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim sa Munom: Sastanak s Trampom stabilizovao region

Severnokorejski lider Kim Džong Un zahvalio je predsedniku Južne Koreje Mun Džae Inu u Pjongjangu što je posredovao u organizovanju sastanka sa Donaldom Trampom u Singapuru.
Kim Džong Un izjavio je da je njegov sastanak u junu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom stabilizovao bezbednosnu situaciju regiona.

Tokom sastanka sa Mun Džae Inom u Pjongjangu, Kim zahvalio je Munu što je posredovao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u organizovanju sastanka sa Trampom u Singapuru, javljaju južnokorejski mediji.
Desetine hiljada građana Severne Koreje prisustvovalo je ranije danas susretu svog lidera i predsednika Južne Koreje koji su prošli ulicama Pjongjanga, izvikujući parole "Ujedinjenje", mašući zastavama i bacajući cveće.
Kim je dočekao Muna uz zagrljaj i osmeh, a njihov susret, treći po redu, trebalo bi da podstakne posustale pregovore Vašingtona i Pjongjanga o denuklearizaciji i perspektivi zvaničnog okončanja Korejskog rata, prenosi Rojters.
Kim i Mun su se potom odvezli u državnu rezidenciju Pekhvavon gde će Mun boraviti tokom trodnevne posete.
Dvojica lidera su se pozdravili sa okupljenim građanima koji su im dali cveće.
Mun će se, kako je planirano, u četvrtak vratiti u Seul.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lideri dve Koreje počeli pregovore u Pjongjangu

Izvor: VOA, 18.Sep.2018

Lideri Severne i Južne Koreje, Kim Džong Un i Mun Džae-in, počeli su trodnevne pregovore u Pjongjangu o denuklearizaciji Korejskog poluostrva i poboljšanju prekograničnih odnosa. Kim je na početku sastanka, u sedištu vladajuće Radničke partije, pohvalio Muna zato što je otvorio put za...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.