Kim će vozom putovati dva dana na sastanak sa Trampom

Izvor: RTS, 23.Feb.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim će vozom putovati dva dana na sastanak sa Trampom

Severnokorejski lider Kim Džong Un krenuo je vozom u Hanoj gde bi trebalo da se drugi put sastane sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.
Blindirani voz krenuo je iz Pjongjanga, a kako se navodi, voz će do vijetnamske prestonice putovati 48 sati, prenosi Tas.

Vijetnamsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da će Kim doputovati u Vijetnam pre samita u "prijateljsku posetu" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << toj zemlji, ali nije objavljeno kada će tačno doći niti je objavljen raspored za tu posetu.
Kimov voz putovaće do granice s Vijetnamom do mesta Dong Dang, odakle će do Hanoja nastaviti kolima, zbog čega su lokalne vlasti najavile zatvaranje puteva.
Samit Trampa i Kima zakazan je za 27. i 28. februar.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KIMOV BLINDIRANI VOZ KRENUO ZA VIJETNAM: Lider Severne Koreje putuje 48 sati da bi se sreo sa Trampom!

Izvor: Kurir, 23.Feb.2019

Severnokorejski lider Kim Džong-un krenuo je vozom u Hanoj gde bi trebalo da se drugi put sastane sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.