Kim: Spremni za rat, ali radimo na regionalnoj stabilnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jan.2016, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim: Spremni za rat, ali radimo na regionalnoj stabilnosti

Severnokorejski lider Kim Džong-Un izjavio je danas da je spreman za rat ako ga isprovociraju strane sile, ali nije pomenuo da bi u tom slučaju Pjongjang mogao da upotrebi nuklearno oružje ili rakete dugog dometa.

"Nastavićemo da radimo strpljivo na postizanju mira na Korejskom poluostrvu i na regionalnoj stabilnosti. Ali ako nas agresivne strane sile i provokatori i malo taknu, nećemo im oprostiti i odgovorićemo nemilosrdno, svetim ratom pravde", rekao je Kim na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa vojnim zvaničnicima, prenosi AP.

Takve izjave manje su provokativne od nekih koje je severnokorejski lider davao ranije, ocenjuje Raša tudej.

U decembru je Pjongjang tvrdio da je razvio hidrogenu bombu koju bi mogao da koristi zajedno sa nuklearnim bojevim glavama, za odbranu svog suvereniteta.

Ranije danas Kim u svom polučasovnom televizijskom govoru nije govorio o programu nuklearnog naoružanja Severne Koreje, mada je pomenuo značaj razvijanja "različitih" jurišnih vojnih opcija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KIM SPREMAN ZA RAT: Odgovorićemo na svaku provokaciju

Izvor: Kurir, 01.Jan.2016

Severnokorejski lider Kim Džong-Un izjavio je danas da je spreman za rat ako ga isprovociraju strane sile, ali nije pomenuo da bi u tom slučaju Pjongjang mogao da upotrebi nuklearno oružje ili rakete dugog dometa..."Nastavićemo da radimo strpljivo na postizanju mira na Korejskom poluostrvu i na regionalnoj...

Nastavak na Kurir...

Kim: Spremni za rat

Izvor: Akter, 01.Jan.2016

Severnokorejski lider Kim Džong-Un izjavio je danas da je spreman za rat ako ga isprovociraju strane sile, ali nije pomenuo da bi u tom slučaju Pjongjang mogao da upotrebi nuklearno oružje ili rakete dugog dometa.."Nastavićemo da radimo strpljivo na postizanju mira na Korejskom poluostrvu i na regionalnoj...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.