Kim Džong-un naslednik umrlog predsednika Severne Koreje

Izvor: S media, 19.Dec.2011, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džong-un naslednik umrlog predsednika Severne Koreje

Kim Džong-un, sin preminulog predsednika Severne Koreje Kim Džong-ila, proglašen je za "velikog naslednika" nakom smrti svog oca, javila je agencija KCNA.

Unuk Kim Džong Ila studira u Mostaru?

Mjanmar-Severna Koreja: Pirinač za oružje

Severna Koreja slavi rođendan "večnog predsednika"

"Jong-un je veliki naslednik revolucije i politike Juče i veliki vođa naše partije, vojske i naroda", javila je agencija.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Južne Koreje Lee Miung Bak pozvao je na mir i zatražio od stanovnika Juga da nastave sa svakodnevnim životom, rekao je zvaničnik bezbednosti iz njegovog kabineta nakon vanrednog sastanka povodom smrti lidera Severa Kim Džong-Ila.

Sahrana Kim Džong-Ila obaviće se u Pjongjangu 28. decembra a njegov sin Kim Džong-un biće na čelu organizacionog komiteta sahrane, javila je agencija KCNA, prenosi BBC.

Vlasti su proglasile 13-dnevnu žalost od 17. do 29. decembra.

(sarajevo-x)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.