Izvor: Blic, 05.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džong Il može sutra da testira atomsku bombu

Kim Džong Il može sutra da testira atomsku bombu

Severna Koreja ima dovoljno radioaktivnog materijala za najmanje šest nuklearnih bombi, smatraju zapadne obaveštajne službe, dok njihove južnokorejske kolege tvrde da Pjongjang može izvesti probu tog oružja kad god poželi.

Rusija i Kina, koja važi za saveznika komunističkog režima u Pjongjangu, pozvale su Severnu Koreju na 'mir i uzdržanost' posle najave te zemlje da će izvršiti nuklearnu probu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Rusija je apelovala na to da se Severna Koreja uzdrži od najavljenih pretnji, jer kako je rekao ruski ministar odbrane Sergej Ivanov, 'može da bude ugrožena ruska teritorija'.

Generalni sekretar UN Kofi Anan oštro je pozvao Pjongjang da se pridržava moratorijuma na testiranje atomskog oružja.

Pjongjang je najavio da će pristupiti nuklearnoj probi kako bi ojačao svoj arsenal u odnosu na, kako tvrdi, sve veću američku pretnju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.