Kikindska škola za decu sa smetnjama u razvoju dobila novu salu za fizičko

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikindska škola za decu sa smetnjama u razvoju dobila novu salu za fizičko

U okviru konkursa ''Da rastemo srećni" koji je raspisala Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa NCR fondacijom, škola za osnovno obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju "6. oktobar" u Kikindi dobila je novu salu za nastavu fizičkog vaspitanja. Vrednost radova koji su izvedeni u školi je 810.000 dinara, a ovim sredstvima uređen je parket, okrečeni zidovi i ofarbani prozori, vrata, sprave i držači za sprave.

Osnovna škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ''6. oktobar'' u Kikindi sada ima znatno bolje uslove za učenje, ali i bavljenje fizičkim aktivnostima. Zahvaljujući konkursu ''Da rastemo srećni'' Fondacije ''Ana i Vlade Divac'' u saradnji sa NCR Fondacijom renovinara je fiskulturna sala i uslovi su na znatno višem nivou.

"Pored toga, projekat podrazumeva i realizaciju radionice za roditelje i decu i odvijaće se do decembra dva puta mesečno u kojima će im se pružati psihosocijalna podrška, a deci će se obezbediti program koji će im dopuniti njihov svakodnevni život", rekla je Vesna Vasić, direktorka OŠ ''6. oktobar'' Kikinda.

Škola ''6. oktobar" jedna je od šest izabranih škola koje su renovirane uz pomoć sredstava dobijenih putem konkursa u ukupnoj vrednosti od 4.200.000 dinara.

''U ovom objektu renovirali smo salu za fizičko, sredili smo parket, prozore i vrata, sprave za fizičko, njihove držače, a vrednost je iznosila 810.000 dinara'', kazala je Jelena Rakić, koordinatorka projekta ''Da rastemo srećni''.

Nova fiskulturna sala nije značajna samo za učenike ove škole zbog održavanja obavezne nastave fizičkog vaspitanja, nego i zbog organizovanja mnogobrojnih aktivnosti i sportskih manifestacija za decu školskog uzrasta sa područja Kikinde. Veliku ulogu u ovome mogu da imaju i sva privredna lica u gradu.

"Nije zadovoljstvo samo u tome da se stvori profit, da se ljudima isplate zarade i pruže dobri uslovi rada, već je poenta upravo uraditi nešto veliko za sredinu u kojoj živite i radite'', saopštio je Saša Tanackov, član Gradskog veća Kikinda.

Jedinu školu tog tipa u Severnobanatskom okrugu, kakva je ''6.oktobar'' ove godine upisalo je 60 učenika, a još njih 25 tokom godine preko radionica redovno koristi usluge koje pruža ta ustanova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.