Kidnapovan Francuz u Kabulu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kidnapovan Francuz u Kabulu

KABUL - Naoružani napadači kidnapovali su danas u avganistanskoj prestonici Kabulu jednog francuskog humanitarnog radnika i ubili Avganistanca koji je pokušao da spreči otmicu.

Otmica je usledila manje od deset dana pošto su ubijeni jedan Britanac i Južnoafrikanac, a dve nedelje nakon što je u Kabulu ubijena Britanka, takođe humanitarna radnica, javlja Rojters.

Francuz je išao ulicom u zapadnom delu Kabula kada su ga oteli naoružani napadači u crvenoj "tojoti". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pripadnik Nacionalne obaveštajne službe, koji je tuda prolazio, pokušao je da se umeša, ali napadači su ga ubili.

U Avganistanu je ove godine zabeležen rekordan broj napada talibana koji žele da zbace vladu koju podržava Zapad.

Talibani su u poslednje tri godine oteli desetine stranaca i stotine Avganistanaca u čiju zamenu traže otkup. Većinu puste, ali veliki broj njih ubiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.