Izvor: RTS, 23.Apr.2021, 18:56

Kidnaperi u Nigeriji ubili troje studenata koje su oteli u utorak

Kriminalna grupa koja je u utorak upala na Univerzitet Grinfild u nigerisjkoj oblasti Kaduna ubila je troje otetih studenata. Tela studenata pronašle su vladine snage u selu koje se nalazi nedaleko od univerziteta.
Tri dana nakon otmice, još uvek nije siguran tačan broj studenata koji su kidnapovani sa Univerziteta Grinfield u Nigeriji.

Tokom napada ubijen je jedan član univerzitetskog osoblja.
Takođe, 29 od 39 studenata otetih prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meseca i dalje se vode kao nestali.
U poslednjih nekoliko meseci naoružane grupe napadaju škole u ​​Kaduni, što je trend koji je zabeležen i u okolnim državama gde je stotine učenika slično oteto i pušteno nakon pregovora sa vladom.
Iako su se ranija kidnapovanja povezivala sa delom islamskih ekstremista, sumnja se da su napadi učestali jer kidnaperi traže visoku otkupninu za puštanje otetih.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.