Kern: Rusija je važan partner

Izvor: Blic, 02.Jun.2017, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kern: Rusija je važan partner

Evropa mora da traži nove partnere usled rastućih razlika sa SAD, a Rusija je, u tom smislu, važan partner, rekao je austrijski kancelar Kristijan Kern na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

- Sasvim je jasno da se SAD povlače iz aktuelne borbe za moć i jučerašnja odluka o Pariskom sporazumu o klimatskim promenama upravo to potvrđuje. Za sve nas to znači da moramo ići dalje, formirati nove alijanse i, u tom smislu, Rusija je važan partner - rekao je Kern agenciji "Sputnjik".

On je dodao da nakon povlačenja Vašingtona Evropa treba da produbi saradnju u vezi sa klimatskim promenama sa Rusijom, Indijom i Kinom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.