Keri: Ozbiljni jaz na pregovorima sa Iranom

Izvor: VOA, 22.Nov.2014, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Ozbiljni jaz na pregovorima sa Iranom

Američki državni sekretar Džon Keri kaže da još uvek postoji "ozbijan jaz" u razgovorima Irana i svetskih sila, dok se približava ključni krajnji rok za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu.

Keri je to izjavio danas u Beču pred razgovore iza zatvorenih vrata sa nemačkim ministrom inostranih poslova Frankom Valterom Štajnmajerom, koji je ukazao da su pregovori u fazi "sati istine".

Štajnmajer je takodje istakao da je glavno pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << da li je Iran spreman da okonča svoja istraživanja sa ciljem proizvodnje nuklearnog naoružanja.

Izvor blizak iranskoj delegaciji na razgovorima takodje je izjavio za francusku novinsku agenciju AFP da je jaz prilično veliki. Isti izvor je naveo da je jedini mogući scenario da sporazum bude baziran na opštem okviru sa detaljima koji bi bili dogovoreni kasnije.

Funkcioneri danas u Beču vode intenzivne pregovore iza zatvorenih vrata, imajući na umu krajnji rok koji je u ponedeljak.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.