Izvor: B92, 11.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Buš prevario Amerikance

Vašington -- Džon Keri je optužio predsednika Džordža Buša da je "prevario Ameriku" i zloupotrebio svoj položaj po pitanju rata u Iraku.

U intervjuu "Njujork tajmsu", datom dan posle objavljivanja izveštaja komisije Senata u kojoj se optužuje američka CIA da je "preuveličala" pretnje od oružja za masovno uništenje u Iraku, kandidat demokarta na predstojećim predsedničkim izborima je optužio američkog predsednika da je pravi krivac što je došlo do takvih grešaka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"On je svakako prevario Ameriku po pitanju nuklearnog oružja", rekao je Keri, podsećajući da je Buš optužio bivšeg iračkog predsednika Sadama Huseina da je pokušao da nabavi nuklearno naoružanje. "I prevario je Ameriku o vrsti naoružanja koje je tamo postojalo", podvukao je demokratski kandidat. Keri je rekao da ne veruje da je za Buša, kako je on govorio Amerikancima, odluka o pokretanju vojne akcije u Iraku bila poslednja opcija. Keri je 2002. u Kongresu glasao da se Bušu dozvoli upotreba sile u Iraku. Kako je objasnio u intervjuu, ta odluka je opravdana s obzirom na podatke s kojima je tada raspolagao Kongres.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.