Kećijang ponovo izabran za premijera Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2018, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kećijang ponovo izabran za premijera Kine

Li Kećijang danas je ponovo izabran na mesto premijera Kine, na kome će služiti još jedan petogodišnji mandat.

Nacionalni narodni kongres glasao je za ponovni izbor Lija sa 2.964 glasova, dok su samo dva glasa bila protiv te odluke, prenela je agencija AP.

Glasanje za premijera održano je dan nakon što je lider Komunističke partije i predsednik zemlje Si Đinping ponovo izabran za predsednika Kine i to bez ograničenja broja mandata.

U Kini je premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tradicionalno vrhovni ekonomski zvaničnik, međutim Si ga je lišio mnogih važnih dužnosti, postavivši sebe na čelo partijskih tela koja nadziru ekonomske reforme i državnu industriju, navodi AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NOVI MANDAT Kećijang ponovo izabran za premijera Kine

Izvor: Blic, 18.Mar.2018

Li Kećijang danas je ponovo izabran na mesto premijera Kine, na kome će služiti još jedan petogodišnji mandat.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.