Katolici napali Obamu zbog kontracepcije!

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2012, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katolici napali Obamu zbog kontracepcije!

Američki katolički biskupi protive se i novom, izmenjenom planu administracije Baraka Obame o uključivanju kontrole rađanja u zdravstveno osiguranje.

Prvobitnim planom za izmene zakona o zdravstvenom osiguranju poslodavci, uključujući i one koji su povezani sa crkvom, kao što su škole i bolnice, bili su obavezni da svojim radnicima obezbede besplatan pristup kontraceptivnim sredstvima.

Katolički lideri odbacili su te mere, navodeći da se njima krše verske slobode.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Obama je zbog toga izmenio plan tako da institucije povezane s verskim zajednicima ne bi morale direktno da plaćaju kontraceptivna sredstva za svoje zaposlene, već bi im omogućile da pod povoljnim uslovima to sami ugovaraju sa osiguravajućim zavodima, koji bi preuzeli troškove kontrole rađanja.

Biskupi su u jučerašenjem saopštenju upućenom Ministarstvu za zdravstvo naveli da nove predložene mere ne čine dovoljno na zaštiti verske slobode. Oni tvrde da bi radnici i dalje preko osiguranja verskih institucija mogli da dođu do sredstva za kontracepciju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.