Katnić optužio Srbiju da je omogućila Rusima da na Zlatiboru spremaju puč u Crnoj Gori

Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2017, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katnić optužio Srbiju da je omogućila Rusima da na Zlatiboru spremaju puč u Crnoj Gori

Specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić optužio je Srbiju da je na dan izbora 16.10. 2016. dozvolila jedinicama GRU iz Rusije da na Zlatiboru pripremaju napad na Crnu Goru. Ovakva teška optužba od strane glavnog specijalnog tužioca se smatra optužbom države Crne Gore i zahteva HITNU reakciju države Srbije i države Rusije, reagovao je danas lider PzP-a i član Predsedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Pred kraj današnjeg suđenja za „državni udar“ u Višem sudu u Podgorici, SDT Milivoje Katnić izneo je da 16. oktobra 2016. godine nije uhapšena grupa Kozaka, Predrag Bogićević, kao ni jedinica GRU (ruska vojna obaveštajna služba) koja se nalazila na Zlatiboru te da će u daljem postupku objasniti zašto nisu uhapšeni.

„Ovo je do sada, najteža optužba od strane države Crne Gore prema državi Srbiji i državi Rusiji, koje je Katnić optužio za učestvovanje u agresiji na suverenu državu Crnu Goru“, naglasio je Medojević i dodao:
„Pozivam premijera Markovića i predsednika Vujanovića da se ODMAH odrede na ovu javno izrečenu optužbu koju je izrekao Katnić.


Optužiti državu Srbiju da je na svojoj teritoriji omogućila dolazak i delovanje specijalne jedinice Vojne obaveštajne službe Rusije GRU, koja se na Zlatiboru pripremala da izvrši napad na Crnu Goru, izvede državni udar i likvidira premijera je najozbiljnija moguća optužba i ukoliko se ispostavi tačnom, neophodno je da se Vlada hitno izjasni o kontramerama protiv države Srbije.

Ali, koliko se ispostavi da je tužilac Katnić iznosio neistine, što mu je već viđeni manir, ovakva gruba neistina mora dovesti do odgovornosti Katnića i otvoriti odavno prisutno pitanje o njegovoj sposobnosti da obavlja ovako značajnu državnu funkciju.“

IN4S
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SRAMNA IZJAVA CRNOGORSKOG TUŽIOCA: Optužio Srbiju za atentat na mila!

Izvor: Kurir, 07.Okt.2017

Milivoje Katnić rekao da je Srbija 16. oktobra 2016. ruskim obaveštajcima dozvolila da na Zlatiboru pripremaju napad na Crnu Goru i atentat na Đukanovića

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.