Katar optužio Netanijahua da prolongira rat

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 22:09

Katar optužio Netanijahua da prolongira rat

Katar je optužio premijera Izraela Benjamina Netanijahua da izjavama u vezi sa pregovorima o oslobađanju preostalih talaca koje drži Hamas prolongira rat.

"Nedavne izjave premijera Izraela... nisu ništa drugo do pokušaja da se odugovlači i prolongira rat zbog razloga koji su postali očigledni svima", navode je portparol katarskog ministarstva spoljnih poslova Madžat al-Ansarsi na platformi X (Tviter).

On je to izjavio nakon što je Netanijahu optužio Katar da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je blag prema Hamasu, tokom govora koji je održao u Jerusalimu.

"Apelujem vas da pritisnete Hamas jer želimo oslobađanje naših talaca", rekao je Netanijahu liderima američkih koji su se okupili na gala večeri u Muzeju tolerancije, preneo je Džeruzalem post.

Netanijahu je rekao da "Katar može da pritisne Hamas kao niko drugi".

"Oni su domaćini liderima Hamasa, koji je zavistan od njih finansijski", istakao je Netanijahu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.