Kastro umesto Mekdonaldsa

Izvor: Glas javnosti, 21.Apr.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kastro umesto "Mekdonaldsa"

KARAKAS - Ujedinjena socijalistička partija Venecuele (PSUV) saopštila je da će uskoro u centru Karakasa biti podignuta statua Fidela Kastra.

Spomenik u čast kubanskog vođe biće postavljen u okviru proslave dva veka nezavisnosti Venecuele, na mestu na kome se danas nalaze dva američka restorana brze hrane - "Mekdonalds" i "Vendiz", prenosi agencija ANSA.

Lokalni mediji navode da će statua biti zvanično otkrivena krajem ovog meseca.

"Prava je ideološka protivrečnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << što se dva restorana koja personifikuju američki imperijalizam nalaze u istorijskom revolucionarnom centru grada", ističe se u saopštenju PSUV-a.

Inicijativa nije podstaknuta ksenofobnim namerama već željom da se Fidelu Kastru oda istorijsko i političko priznanje, dodaje se u saopštenju.

Skulptura je navodno replika statue bivšeg kubanskog predsednika koja se nalazi u Nacionalnom muzeju umetnosti u Belorusiji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.