Izvor: B92, 13.Avg.2010, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kastro proslavio 84. rođendan

Havana -- Bivški kubanski lider Fidel Kastro, koji je danas proslavio 84. rođendan, poslednjih dana se aktivno uključio u politički život Kube.

Mladi komunisti, koji su se okupili na Kubi povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih, poklonili su Kastru za rođendan sliku.

Štampa na Kubi, koja je danas objavila "poslednja razmišljanja druga Fidela", nije pisala o rođendanu bivšeg lidera, ali je objavila članak o njegovoj rodnoj kući u Biranu, navodi Frans >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pres.

Kastro se u poslednjih mesec dana češće pojavljivao u javnosti, sastajući se s kubanskim intelektualicma i diplomatama, a 7. avgusta je prvi put u poslednje četiri godine prisustvovao sednici parlamenta.

Kastro, koji je nekoliko puta javno govorio i o krizi u Iranu, nikada nije pomenuo situaciju na samoj Kubi.

Bivši kubanski predsednik je mlađem bratu Raulu Kastru 31. jula 2006. predao ovlašćenja zbog zdravstvenih problema. Raul Kastro je zvanično preuzeo funkciju šefa države 2008, kada je izjavio da će se s bratom konsultovati o svim važnim pitanjima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.