Kastro posle četiri godine ponovo u uniformi

Izvor: Glas javnosti, Beta, 05.Sep.2010, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kastro posle četiri godine ponovo u uniformi

HAVANA - Bivši kubanski predsednik Fidel Kastro (Castro) nastupio je u javnosti obučen u vojnu uniformu, prvi put otkako se pre četiri godine povukao sa čela zemlje.

Kastrova odeća će "izvesno oživeti spekulacije o nastojanju 84-godišnjaka da ima veću ulogu u kubanskoj politici pošto je vlast prepustio mlađem bratu Raulu", ocenjuje agencija AP i navodi da je to "simboličan gest u komunističoj zemlji gde mali znaci često imaju ogromno značenje".

Revolucionarni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << lider nosio je vojnu kapu i uniformu bez zvezde i znamenja koja je imao kao glavi komandant kubanske vojske, dok je držao govor studenata s Univerziteta Havane.

Kastro je studentima ponovio upozorenje da je svet na ivici nuklearnog rata usled tenzija SAD i Izraela u odnosima s Iranom.

-->

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.