Izvor: B92, 30.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kastro: Rusija je izdala Kubu

Havana -- Kubanski predsednik Fidel Kastro izjavio je da je Rusija izdala Kubu i formirala savez sa SAD kada je Moskva prekinula sporazume sa ovom komunistickom zemljom nakon kolapsa Sovjetskog Saveza 1991. godine. "Ne okrivljujem ni jednog lidera posebno. To je bio plod ruskih gresaka i bolan put na kome je izgubila ideolosku bitku protiv zapadnjacke kapitalisticke i imerijalisticke burzoazije, pod standardima SAD", rekao je Kastro, prenosi u nedelju dnevnik Komunisticke partije "Granma".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kastro trenutno u zemlji predvodi posebno intenzivnu ideolosku kampanju, koja je prosle nedelje krunisana zahtjevom parlamentu da se izvrsi promena Ustava koji bi kubanski socijalisticki sistem ucinio "neopozivim".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.