Izvor: Blic, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasparov kandidat na predsedničkim izborima

Ruska opoziciona koalicija Druga Rusija izabrala je danas većinom glasova bivšeg svetskog šahovskog prvaka Garija Kasparova za svog kandidata na ruskim predsedničkim izborima koji bi trebalo da se održe sledećeg marta.



"Kasparov, jedna od vodećih ličnosti u opozicionom bloku Druga Rusija, dobio je 379 od 498 glasova na nacionalnom kongresu održanom danas u Moskvi", rekla je portparolka Druge Rusije Ljudmila Mamina.

Druga Rusija je takođe izabrala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kasparova da bude jedan od tri kandidata na čelu izborne liste na decembarskim parlamentarnim izborima, izjavila je Mamina.

Za kandidata za predsednika, koalicija je birala među šest kandidata koji su pobedili na regionalnim predizborima.

Koalicija Druga Rusija okuplja liberale, levičare i nacionaliste koji se protive politici predsednika Vladimira Putina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.