Karzai za školovanje žena

Izvor: NaDlanu.com, 24.Mar.2012, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karzai za školovanje žena

KABUL, 24. marta 2012. (Beta-AFP) - Avganistanski predsednik Hamid Karzai apelovao je u subotu na verske poglavare da podrže školovanje devojaka, kojima je to pravo u Avganistanu bilo ukinito dok su u toj zemlji na vlasti bili talibani.

KABUL, 24. marta 2012. (Beta-AFP) - Avganistanski predsednik Hamid Karzai apelovao je u subotu na verske poglavare da podrže školovanje devojaka, kojima je to pravo u Avganistanu bilo ukinito dok su u toj zemlji na vlasti bili talibani."Posebno pozivam verske poglavare i plemenske starešine koji su danas ovde da podrže školovanje devojaka", rekao je Karzai na ceremoniji povodom početka školske godine u Avganistenu, i dodao da je obrazovanje ženskog dela populacije jedno od važnijih avganistanskih pitanja.On je naglasio da je Avganistan medju najmanje razvijenijim zemljama i da je obrazovanje mladih jedini način da se to promeni.Hamid Karzai je od pobunjeničkih grupa, posebno talibana, zatražio da ne sprečavaju školovanje dece, jer je to usmereno protiv avganistanskog naroda i islama."Tako nešto našu zemlju neće učiniti slobodnom, već će je staviti u ropsku poziciju i učiniti je još zavisnijom od susednih zemalja", naglasio je on.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.