Karamarko: BiH je prvorazredni interes Hrvatske

Izvor: Blic, 03.Maj.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karamarko: BiH je prvorazredni interes Hrvatske

Predsednik HDZ Hrvatske i prvi potpredsednik vlade Tomislav Karamarko izjavio je da je BiH prvorazredni saobraćajni, privredni i bezbedosni interes Hrvatske.

"Apsolutno smo za tu gradnju mostova, a posebno za podizanje kvaliteta života", rekao je Karamarko, koji se na Ivanivci kod Ravnog danas sastao sa delegacijom HDZ-a BiH, predvođenom liderom te stranke Draganom Čovićem, i zvaničnicima Dubrovačko-neretvanske županije.

Karamarko je prilikom susreta rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Hrvatska spremna da pomogne da se poveća kvalitet života u BiH, a posebno Hrvata koji su u toj zemlji konstitutivni narod.

Iz HDZ-a BiH saopšteno je da je razgovarano o pograničnoj saradnji i razvoju Ivanice.

Delegacije su se saglasile da zajednički treba da deluju da bi prostor Ivanice zaživio u punom kapacitetu, a Čović je rekao da ima mnogo problema u komunikaciji, koji se mogu olakšati.

"Želimo da ovde stvorimo ambijent za ulaganje i da olakšamo život ljudima, te otvorimo vrata svima koji ovde vide budućnost", dodao je Čović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.